Akvarellfärg

Akvarellfärg

Här hittar du akvarellfärg för nybörjare och professionella konstnärer. Akvarell är vattenfärg som blir mer transparent ju mer vatten du blandar ut den med. I sortimentet finns akvarellfärger från flera kända varumärken. Du kan även titta närmare på våra färdiga akvarellset – ett enkelt sätt att komma igång när du vill börja måla.

Köpa akvarellfärg

När du ska köpa akvarellfärg finns ett par saker att tänka på, som pris, kvalitet och form. Du kan välja mellan tre olika färgkvaliteter:

·        Högsta konstnärskvalitet

Det här är den absolut bästa akvarellfärgen. Den innehåller mer pigment och har också i regel högre ljusäkthet vilket betyder att de bättre står emot färgförändringar med tiden och vid exponering av ljus. Ett exempel på akvarellfärg av högsta konstnärskvalitet är Schminke Horadam Aquarelle.

·        Konstnärs- / Studiekvalitet

Studiefärger är också akvarellfärg av konstnärskvalitet, men för att kunna hålla ett lågt enhetligt pris används, så har man när det gäller dyra pigment valt att kombinera flera billigare pigment för att framställa rätt ton.  

·        Bra akvarellfärg för nybörjare

Skolakvarell är av en lite enklare kvalitet än studiefärgerna och passar perfekt när det går åt stora mängder och det ska övas på att måla. Detta är en bra typ av akvarellfärg för nybörjare.

 

Tub eller kopp?

Med akvarellfärg på tub kan du få mer färg på pappret eller penseln och måla mer flödigt. Det är att föredra när du gillar att blanda upp stora färgmängder snabbt.

Att ha färgen i koppar är praktiskt eftersom du kan hämta upp lite färg åt gången. Det är också smidigast när du vill ta färgerna med dig då du kan samla dem i en kompakt låda.

 

Akvarell tillbehör & akvarellmaterial

Hos oss hittar du även övriga tillbehör och akvarellmaterial som speciellt anpassade akvarellpenslar, akvarellpapper, akvarellblock och akvarellmedium.

Schmincke Horadam akvarell

See all

Schmincke Horadam Supergranulating colours

See all

Rembrandt akvarell

See all

Winsor & Newton Professional Akvarell

See all

White Nights St Petersburg

See all

Schmincke Aqua Drop

See all

W&N Cotman Akvarellfärg

See all

Akvarell - Barn

See all